Connect with us
greseli la locul de munca

Cariera

10 greseli pe care nu stii ca le faci in cariera ta

Te-ai trezit vreodata noaptea si te-ai intrebat ce vei face cu viata ta? Ti-ai dorit vreodata sa iti abandonezi problemele si sa iti indeplinesti visele?

Viata nu e cruda sau grea. Viata nu e o misiune care vrea sa te distruga inainte sa iti indeplinesti visele. Tu te-ai nascut sa iti indeplinesti visele. Scopul tau in viata ar trebui sa fie sa iti indeplinesti visele.

Cele 10 greseli pe care le faci in cariera ta

  1. Te concentrezi pe planuri si nu pe oameni

Toti oamenii simt nevoia profunda de a interactiona cu cei din jurul lor. Te asigur ca si tu te vei simti bine in jurul oamenilor. Ca sa iti atingi obiectivele, ai nevoie de prieteni. Toti oamenii de succes au avut prieteni si o echipa care sa ii sustina. Este mai bine sa iti faci prieteni dacat sa ai ”cunostinte”. Invata sa iti faci prieteni si sa lucrezi cu ei.

  1. Ai obiceiul de a incerca

Nu am inteles niciodata de ce oamenii doar incearca ceva si apoi renunta daca esuaza. Tot timpul am incercat sa duc lucrurile pana la sfarsit chiar daca am intampinat dificultati. Oamenii care au obiective bine stabilite nu renunta pana nu obtin ceea ce si-au propus.

Castigatorii care sunt obsedati cu gandul de a castiga-nu mananca, nu dorm si nu clipesc de teama ca ar putea pierde ceva important. Probabil te gandesti ca nu esti chiar atat de motivat, iar asta inseamna ca nu ti-ai descoperit lucrul pentru care sa lupti. Toata lumea este motivata.

Daca vrei sa obtii tot ceea ce ti-ai propus, nu vei renunta si vei reusu in final, chiar daca pe parcurs esuezi. Nu mai incerca, descopera pentru ce merita sa lupti si fa planurile necesare pentru a-ti atinge scopurile.

  1. Nu mai amana munca

Nu mai analiza lucrurile. Nu mai irosi timpul pe facebook sau pe retelele de socializare. Actioneaza si fa lucrurile cu adevarat importante. Acesta este secretul productivitatii.

  1. Neglijam sanatatea si relatiile personale

Cand lucrurile nu ne merg asa cum vrem noi, tindem sa fim nervosi si frustrati. Tindem sa ne izolam, sa ne indepartam de prieteni, sa ne certam cu familia si sa uitam de sanatate. Cu toti avem perioade aglomerate si stresante, dar este important sa ne amintim ca familia si sanatatea sunt pe primul loc. Mai bine sanatosi si fericiti decat nefericiti si de succes.

  1. Eviti problemele

Cu totii avem obiceiul de a evita problemele si de a reprima sentimentele. Unii oameni beau pentru a uita de probleme. Este foarte important sa traiesti emotiile si astfel aceste emotii pot deveni instrumente in afaceri. Nu deveni un robot. Empatia creeaza legaturi puternice intre oameni, ceea ce inseamna succes in cariera.

    6. Iti setezi doar obiective pentru viata profesionala si iti neglijezi scopurile din viata personala

Seteaza-ti scopuri pentru fiecare parte a vietii tale: sanatate, bogatie, iubire si fericire. Cand iti stii doar scopurile profesionale, iti neglijezi viata personala. Trebuie sa gasesti un echilbru intre viata profesionala si viata personala. Trebuie sa stii sa te bucuri de viata, de familie sau sa te bucuri de viata. Uita de obiectivele tale si bucura-te de o zi cu familia ta.

  1. Te gandesti prea mult

Inteligenta emotionala te ajuta sa fii un lider mai bun si sa fii mai ingaduitor cu persoanele din jurul tau. Te vei stii cand este timpul sa iei o decizie si ce sa faci. Tu stii cand sa asculti persoanele din jurul tau.

  1. Iti folosesti vointa in situatii inutile

Iti folosesti gresit vointa zilnica, cand te gandesti cum sa te imbraci sau ce sa mananci. Aceste lucruri sunt importante, dar in loc ca acestea sa fie decizii ar fi mai bine sa le transformi in obiceiuri. Invata sa iti creezi obiceiuri si obiective. Fa-ti o lista cu prioritatile tale.

  1. Nu crezi ca meriti sa ai parte de succes

Majoritatea oamenilor au probleme cu stima de sine. Oamenii se tem de esec, de respingere sau de succes. Daca nu ai succes inseamna ca ti-ai spus tie insuti minciuni de-a lungul vietii si nu ai crezut in tine. Daca esti nefericit in cariera ta, inseamna ca ti-ai abandonat visele. Te meriti sa ai succes. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa crezi in tine si in visele tale. Nu uita doar tu te poti salva pe tine insuti.

  1. Esti tot timpul cu telefonul in mana

Daca esti tot timpul cu telefonul in mana indiferent de motive esti deconectat de lume. Cand nu esti cu telefonul in mana, esti prezent, si te uiti in ochii oamenilor. Vrei sa fi remarcat? Zambeste cand vorbesti. Uita-te in ochii oamenilor. Fii prezent !

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Cariera

To Top