Connect with us

Diverse

20 de Recorduri Mondiale mai putin cunoscute

20 de Recorduri Mondiale mai putin cunoscute

 

 1. Recorduri Mondiale

  Greg si John Rice

  Cel mai scump premiu literar din lume este Premiul Nobel pentru Literatura, acordat de Academia Suedeza. In anul 2012 acesta a fost de nu mai putin de 1.141.000 de dolari. Pe locul secund este Premio Planeta de Novela (acordat de Spania, 760.000 de dolari), iar pe pozitia a treia se afla Astrid Lindgren Memorial Award, cu 714.000 de dolari, acordat tot de Suedia.

 2. Cei mai scunzi gemeni care au trai vreodata au fost fratii Greg si John Rice, fiecare masurand 86,4 centimetri.

   

 3. Recorduri Mondiale

  Karam si Kartari Chand

  Cel mai lung mariaj consemnat in istorie a fost cel dintre Karam si Kartari Chand. Cei doi s-au casatorit pe 11 decembrie 1925 si au trait impreuna pret de mai bine de 88 de ani. Acestia au 8 copii, 27 de nepoti si 23 de stranepoti.

 4. Cea mai lunga domnie din istorie, a carei lungime nu este disputata a fost cea a lui Sibhuza al II-lea al Swazilandului. Acesta a urcat sau mai bine zis a fost urcat pe tron la doar 4 luni, in 1899 si a continuat sa domneasca pana la moarta sa, vreme de 82 de ani si 254 de zile.

 5. Presedintele cu cele mai multe mandate este la ora actuala cel al statului Maldive. Maumoon Abdul Gayoom, pe numele sau s-a nascut pe 29 decembrie 1937 si a fost ales de 6 ori.

 6. Cea mai mare colectie de proiectare de film ii apartine grecului Chrisos Psathas, care are nu mai putin de 1919 de astfel de obiecte.

 7. Recordul pentru cea mai lunga cariera de vanzator de inghetata ii apartine lui Charlie D Angelo din statele unite, care are aceasta slujba de mai bine de 30 de ani.

 8. Cea mai lunga distanta inotata pe sub apa fara a respira este de 200 de metri, iar recordul ii apartine germanului Tom Siestas si a fost stabilit in Beijing pe 6 noiembrie 2008.

 9. Cea mai rara limba vorbita pe Terra este yahtan. Populatia ei, care traieste in Tara de Foc, in sudul Americii de Sud, a ajuns de la peste 10.000 de vorbitori la finele secolului al XVIII-lea sa nu mai numere decat… unul singur. Cristina Calderon este singura vorbitoare a acestei limbi. Cand va muri, o limba va muri odata cu ea.

 10. Cea mai mare concentratie de triburi cu care civilizatia nu a intrat deloc in contact se gaseste in Amazonia. Din peste 100 de astfel de triburi la nivel mondial peste jumatate traieste in jungla amazoniana.

 11. Alain Robert

  Alain Robert

  Cea mai batrana balerina din lume este Grene Brunvoll din Norvegia. La 83 de ani ea mai profesa.

 12. Omul care s-a catarat pe cele mai multe cladiri fara niciun fel de ajutor este francezul Alain Robert. Acesta s-a catarat fara echipament de protectie pe mai bine de 100 de monumente, turnuri si zgarie-nori.

 13. Cele mai multe glume spuse intr-un minut, 17 la numar, au fost recitate pe 18 noiembrie 2010 de Ted Robbins.

 14. Recordul pentru cele mai multe aterizari si decolari in decurs de o ora este de 102 si ii apartine englezului Steve Slade.

 15. Persoana care a reusit sa-si tina cel mai mult respiratia este denazul Stig Avall Severinsen. Pe 1 aprilie 2010, acesta a reusit sa-si tina respiratie timp de 20 de minute si 10 secunde.

 16. Recordul pentru cea mai rapida traversare a Statelor Unite de la New York la San Francisco pe jos (4989 de kilometri) este de 46 de zile, 8 ore si 36 de minute si ii apartine americanului Frank Giannino. In cazu femeilor, recordul este de 69 de zile, 2 ore si 40 de minute si ii apartine sud-africancei Mavis Hutchinson

 17. Cea mai in varsta persoana care a reusit sa escaladeze muntele Kilimanjaro a fost George Solt, care a reusit performanta la varsta de 82 de ani si 289 de zile.

 18. Prima tara in care femeile au avut drept la vot a fost la Noua Zeelanda, in 1893.

 19. In Liban pentru a vota femeile  trebuie sa absolveasca minim 4 clase. Barbatii, pe de alta parte nu au nevoie de nicio dovada pentru a vota ba dimpotriva, in cazul lor votul este obligatoriu.

 20. Cea mai batrana persoana care a ajuns vreodata la Polul Nord este americanca Dorothy Davenhill Hirsch, la varsta de 89 de ani si 109 de zile.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Diverse

To Top