Connect with us

Educatie Financiara

4 Carti de educatie financiara pe care trebuie neaparat sa le citesti

De ce este importanta educatia financiara in ziua de astazi ?  Deoarece consumatorul de astazi trebuie sa fie capabil sa cunoasca si sa diferentieze printre o gama larga de produse, servicii si furnizorii de produse financiare pentru a administra cu succes propriile finante.

Pentru a te ajuta cu gestionarea banilor in mod rational, noi iti recomandam sa citesti urmatoarele carti :

Calea spre independenta financiara – Bodo Schafer

 

[ads2]

 

Multe persoane se gandesc la diverse posibilitati de a face bani. Aceasta carte iti descrie o modalitate de a face primul tau milion de dolari, urmarind patru strategii :
 
  Ideea de baza este sa economisesti din venitul tau. A doua strategie este sa investesti economiile. A patra te incurajeaza sa iti maresti veniturile , iar ultima te indruma sa economisesti o parte din beneficii.
 
 Conform acestei carti, daca respecti aceste strategii vei acumula 1-2 milioane de dolari in decurs de 15-20 de ani. Daca doresti sa faci mai multi bani trebuie sa aplici mai multe dintre strategiile a caror rezultat este independenta financiara.
 
 

Minighid de investitii bine chibzuite – John C. Bogle

 
 
Citind aceasta carte vei afla cum sa investesti banii pentru a obtine profituri cat mai mari.
 
Succesul poate fi garantat prin dispunerea unui portofoliu cat mai diversificat de actiuni pe care sa-l pastrezi cat mai mult timp.
 
Cea mai eficienta strategie este sa cumperi toate actiunile societatilor publice nationale la un pret mic si sa le pastrezi.
 

Inteligenta financiara – Karen Berman, Joe Knight, John Case

 
In aceasta carte autorii prezinta elementele de baza ale finantelor. Capitolele sunt usor de citit, invatandu-ne principiile fundamentale pe care oricine le poate intelege si aplica.
 

Bazandu-se pe experienta acumulata in urma consilierii a zeci de mii de manageri si angajati din numeroase organizatii de top, Berman si Knight ofera cititorilor o intelegere aprofundata a:

– Conceptelor fundamentale necesare în efectuarea evaluărilor financiare: interpretarea conturilor de profit şi pierdere, bilanţurilor contabile, fluxurilor de disponibilităţi etc.

– Artei finanţelor: separarea datelor concrete de presupuneri şi estimări;

– Mecanismului analizei: calcularea indicatorilor, rentabilităţii investiţiei şi fondului de rulment;

– Disponibilităţilor şi profitului: aflarea diferenţelor dintre ele şi a motivelor pentru care, mai nou, disponibilităţile reprezintă cifrele în vogă în sălile de şedinţe corporatiste şi pe Wall Street;

– Instruirii şi transparenţei financiare: înţelegerea felului în care acestea cresc performanţele.

 

Un IQ financiar mai bun – Robert T. Kiyosaki

 
 

Datorita faptului ca in noul capitalism nu mai este suficient sa economisesti, sa-ti platesti datoriile si sa investesti, este necesara invatarea despre cum poti sa obtii independenta financiara.

 
In aceasta carte sunt prezentate cele cinci tipuri de IQ financiar necesar fiecarei persoane care doreste sa dobandeasca independenta financiara :

– Cum să faci mai mulţi bani — să afli cât valorezi cu adevărat, cine îţi sunt clienţii şi cum să-ţi conturezi viitorul financiar.

– Cum să-ţi protejezi banii — să priveşti taxele ca fiind inerente vieţii, alături de tine la bine şi la rău, căci „nu contează cât câştigi… ci cât îţi rămâne“.

– Cum să-ţi aloci banii — să înveţi cum să trăieşti pe baza unui buget, deoarece nu e suficient să vrei un trai bun; trebuie să-l şi planifici.

– Cum să ai profit prin efectul de levier — să ştii cum să pui banii să lucreze pentru tine, aceasta fiind o abilitate crucială.

– Cum să fii mai informat în plan financiar — să accelerezi procesul de îmbogăţire, pe măsură ce asimilezi tot mai multe informaţii.

 

 

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie Financiara

To Top