Connect with us
vaccinul antigripal

Dezvoltare Personala

Afla cui ii este recomandat vaccinul antigripal

vaccinul antigripal

Vaccinul antigripal scade riscul de a va molipsi iarna de gripa care este intre 5-20%, in functie de toxicitatea virusului care circula. Pare putin, dar aca ati avut vreodata o forma severa de gripa, stiti ca trebuie sa faceti tot posibilul sa va feriti. Pentru inceput, fortificati-va sistemul imunitar : mancati sanatos, odihniti-va bine si faceti miscare. O alta masura pe care o puteti lua este aceea de a va face vaccinul antigripal

Gripa nu este doar neplacuta, ci chiar periculoasa, mai ales la varstnici. Intr-un studiu realizat pe o perioada de 10 ani, la care au participat mii de persoane in varsta, vaccinul antigripal a redus cu 27% riscul de spitalizare din cauza gripei si cu 48% riscul de deces cauzat de gripa.

Vaccinul antigripal nu este perfect – in unii ani functioneaza mai bine decat in altii. In cel mai bun caz, ne protejeaza de 70-90% din virusurile gripale din jur. In cel mai rau caz, ne protejeaza doar in proportie de 40-50%.

Cui ii este recomandat vaccinul antigripal?

Medicii recomanda vaccinul antigripal mai ales celor care au peste 50 de ani, celor care sufera de o problema ce reduce imunitatea sau afecteaza functionarea plamanilor ori care traiesc alaturi de cineva care are una dintre problemele mentionate (pentru protectia amandurora). 

 

Cum functioneaza vaccinul antigripal ?

Vaccinul antigripal introduce in organism o doza minuscula din mai multe virusuri ale gripei (daca este administrat prin injectie, virusurile sunt moarte; daca este administrat prin inhalare, virusurile sunt vii, dar slabite si nu ne pot imbolnavi).

Apoi corpul dvs. produce anticorpi care vor fi gata de lupta daca va expuneti la virusuri. Cu cat numarul anticorpilor este mai mare, cu atat sunteti mai bine protejat. 

 

Eficacitatea vaccinurilor este influentata de urmatorii factori:

STRES. Daca va simtiti stresat 8-10 zile dupa vaccinare, reactia sistemului imunitar e suprimata in proportie de 12-17%.

FEBRA. Daca aveti febra in ziua in care trebuie sa va vaccinati, reprogramati-va. Febra este un semn ca sistemul imunitar se lupta deja cu o infectie – nu-i cereti prea mult.

SOMN. Daca dormiti bine mai multe nopti la rand inainte de vaccinare, productia de anticorpi poate creste cu 50%.

MISCARE. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care fac exercitii fizice timp de 20 de saptamani, produc un numar de anticorpi mult mai mare dupa vaccinul antigripal.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Dezvoltare Personala

To Top