Connect with us
alergia la frig

General

Afla daca esti alergic la frig.Patesti si tu asta?

 

Afla daca esti alergic la frig. Alergia la frig este o afecţiune ce poate apărea la orice persoană, în orice anotimp al anului, dar în special în anotimpul rece când persoanele alergice la frig pot avea reacţii alergice severe spontane.

Potrivit specialiştilor, din totalul persoanelor diagnosticate cu diverse forme de alergii, aproximativ 3% prezintă această sensibilitate exagerată la frig.

Totodată, medicii avertizează că, de cele mai multe ori, alergia la frig este confundată cu simptomele unor boli de piele.

Tocmai de aceea este esenţial, ca la primele semne persoana în cauză să se prezinte la medic pentru a identifica cu exactitate naturaafecţiunii. În ceea ce priveşte vindecarea, aceasta se poate produce spontan şi poate dura de la cinci până la zece ani din momentul declanşării alergiei.

Alergia la frig – Cauze necunoscute

În ceea ce priveşte cauza apariţiei alergiei la frig, deocamdată acestea nu sunt cunoscute cu exactitate. Specialiştii spun totuşi că această afecţiune poate apărea spontan, fără să aibă un factor declanşator evident, dar se şi poate moşteni genetic.
 
În acelaşi timp, alergia la frig poate fi asociată cu unele boli, precum afecţiunile autoimune, tulburările tiroidiene, infecţiile cu micoplasme, mononucleoza infecţioasă sau unele probleme hematologice.
 
În acest context, alergia la frig este dificil de prevenit, iar tot ce pot face persoanele afectate este să evite pe cât posibil frigul şistimuli reci, iar dacă în anotimpul rece ies afară atunci trebuie să se îmbrace cât mai gros şi să îşi protejeze zonele cele mai expuse, precum mâinile, picioarele, faţa, de frig.

Alergia la frig – Simptome

În general, acest tip de alergie se declanşează în timpul contactului cu un stimul rece.
Persoanele cu o astfel de sensibilitate prezintă în general, pe zonele expuse la frig, mâncărimi, umflarea şi înroşirea pielii, erupţii urticariene extinse, dureri articulare, frisoane şi chiar şoc anafilactic, în cazurile foarte grave.
Astfel de simptome cresc în intensitate odată cu reîncălzirea zonei afectate.

Alergia la frig – Tratament

Alergia la frig este o boală ce poate fi tratată, tratamentul constând în administrarea de antihistaminice combinate, în funcţie deafecţiunile asociate, cu alte medicamente.
 
Însă înainte de a se prescrie tratamentul este necesar să se stabilească exact natura şi tipul afecţiunii. În cazul alergiei la frig nu este necesară o aparatură specială.
Un simplu cub de gheaţă pus pe antebraţ şi lăsat câteva minute ar putea arăta dacă persoana în cauză suferă din cauza alergiei la frig. Mai exact, dacă după înlăturarea cubului de gheaţă, pielea se înroşeşte, doare şi prezintă mâncărimi, atunci se poate vorbi de aceastăsensibilitate exagerată la frig.
Alergia la frig poate fi testată şi cu ajutorul imersiei mâinilor în apă rece sau a testului în camera rece.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in General

To Top