Connect with us

Diverse

Cum sa faci o cafea excelenta acasa? Secretele unei bauturi perfecte

Ce poate sa fie mai enervant dimineaţa decât o cafea proasta? Descopera cateva secrete care te ajuta sa faci o cafea excelenta acasa si sa incepi ziua plina de energie!

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să-ţi strici dimineaţa cu o cafea proastă, slabă şi fără nicio aromă. O cafea excelentă îţi face dimineaţa mai frumoasă, în special atunci când te numeri printre marii iubitori ai acestei băuturi. Dacă este consumată în cantităţi moderate, cafeaua are numai efecte benefic asupra întregului organism.

Atunci când cafeaua este consumată în cantităţi exagerate poate să aibă multe efecte adverse printre care se numără: accelerează ritmul cardiac, cauzează insomnie, stări de nervozitate, agitaţie, iar în plus are un efect nociv asupra sistemului limfatic.

Prin urmare, fă-ţi o cafea excelentă dimineaţa, pe care să o savurezi cu plăcere şi să te bucuri de efectele sale energizante.

Ca să te asiguri că îţi iese mereu o cafea excelentă acasă, descoperă câteva secrete împărtăşite de Bright Side:

1.Amestecă o jumătate de linguriţă de zahăr cu cafea măcinată, lasă-le puţin pe foc mic şi abia apoi toarnă apă peste ele.

Zahărul caramelizat va conferi cafelei o aromă şi un gust unic.

2. Adaugă o linguriţă cu apă rece în cafeaua fiartă dacă vrei ca zaţul să se aşeze foarte repede pe fundul ibricului. Astfel te vei putea bucura de o cafea excelentă fără zaţ.

3. În zilele călduroase când ai poftă de o cafea cu gheaţă există un alt truc ca să înlocuieşti cuburile, care vor dilua cafeaua ta, afectându-i astfel aroma. Este mult mai bine dacă prepari din timp o cafea tare, iar după ce se răceşte o torni în formele pentru gheaţă şi o laşi la congelator. Astfel vei avea mereu cuburi de cafea congelată peste care să torni lapte, bucurându-te de un ice latte delicios.

4. Adaugă diverse condimente în cafea, dacă ai poftă de ceva mai aromat! Cardamomul, ghimbirul, nucşoara sau scorţişoara sunt printre condimentele care merg de minune cu cafeaua. Pune câte puţin din fiecare condiment într-un ibric, încălzeşte-le foarte puţin la temperatură mică, după care adaugă cafeaua şi apa. Vei obţine o cafea excelentă şi foarte aromată.

5. Dacă adaugi foarte puţină sare în cafeaua ta vei intensifica aroma ei. Este acelaşi lucru cu trucul împărtăşit de marii bucătari de a adăuga puţină sare în reţetele de dulciuri, deoarece aceasta are rolul de a scoate în evidenţă dulceaţa desertului.

6.Ca să obţii o cafea excelentă, tare şi aromată este recomandat să iei de pe foc ibricul de îndată ce cafeaua face spumă, după care să-l pui pe foc din nou.

Potrivit specialiştilor este bine să repeţi acest proces de trei ori înainte de a stinge focul de sub ibric.

7. Dacă preferi cafeaua mai bogată, atunci poţi să adaugi o jumătate de linguriţă de unt de calitate în timp ce o prepari.

8. Dacă preferi cafeaua fără cofeină, adaugă 2-3 seminţe de cardamom în ibric atunci când o prepari. Acest condiment se pare că distruge cofeina fără să altereze proprităţile cafelei. Iar, în plus, vei obţine o cafea foarte aromată.

9. Dacă vrei să obţii cea mai bună cafea este recomandat să pui cafeaua măcinată în ibric, să o laşi o jumătate de minut pe foc mic, iar abia după aceea să adaugi apa.

Rasfata-te cu o cafea excelenta in fiecare dimineata!

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Diverse

To Top