Connect with us
Cum se prepara tinctura de propolis

Tratamente naturiste

Cum se prepara tinctura de propolis Pentru Gastrită şi Ulcer

Cum se prepara tinctura de propolis. Albinele sunt vracii cei mai iscusiţi ai naturii. Ele ştiu să culeagă şi să adune cu efort un medicament excepţional, pe care nici un medic nu-l poate crea în laborator. Acesta este propolisul. Modul în care albinele îl colectează este un mister pentru medicina naturistă şi modernă. În toate colţurile lumii, propolisul are aceeaşi compoziţie de substanţe miraculoase cu efecte vindecătoare, deşi ne referim la regiuni diferite şi la surse diferite de pomi, muguri şi scoarţa din care este cules.

Tinctura de propolis este un leac tradiţional în România, cu multiple întrebuinţări la capitolul sănătate. Are o influenţă largă şi profundă asupra vaselor de sânge şi pielii, asupra aparatului digestiv şi a celui endocrin. Propolisul conţine răşini, cerur, balsamuri şi uleiuri volatile, polen, aminoacizi, substanţe antibiotice şi bioflavonoide cu rol în protejarea, vindecarea şi menţinerea organismului uman. Mai mult, în tinctura de propolis se pot regăsi următoarele elemente preţioase pentru sănătatea noastră: calciu, magneziu, fier, aur, siciliu, cupru, aluminiu sau colbalt.

Tinctura de propolis pentru afecţiuni ale stomacului

Cele mai frecvente cauze ale apariţiei ulcerului sau gastritei sunt legate de un regim alimentar deficitar, de consumul abuziv de alcool, tutun şi cofeină. Există însă şi o bacterie apărută recent în lumea modernă care favorizează producerea bolilor ulceroase, numită Helicobacter pylori.

Propolisul este un antibiotic natural, cu efecte antiinflamatoare, antiseptice şi antihemoragice. În tratarea afecţiunilor stomacului, se poate administra propolis ca atare, sub formă de bobiţe, mai precis câte 2 bobiţe pe zi, înainte de micul dejun şi înainte de culcare.

Tinctura de propolis este o altă variantă pentru bolnavii de ulcer sau gastrită. Acest medicament acţionează întocmai ca un balsam pentru stomac, cicatrizând pereţii gastrici şi ajutând la reglarea acidităţii stomacului. Propolisul tratează mucoasa stomacului prin reducerea hiperacidităţii şi grăbeşte procesul de vindecare al ulcerului sau gastritei.

 

 

Cum se administrează tinctura de propolis pentru gastrită

Tinctura de propolis conţine alcool, ceea ce poate afecta stomacul când este administrată pe stomacul gol. De aceea, pentru a evita astfel de probleme, şi pentru a nu agrava gastrita, este recomandat ca tinctura de propolis să se ia cu pâine uscată. La gastrită sau ulcer, se recomandă administrarea a câte 10, 20 de picături de tinctură de propolis zilnic, pe stomacul gol, dimineaţa şi seara.

De asemenea, pentru a preveni efectele adverse ale alcoolului din tinctura de propolis, acest preparat nu trebuie administrat în doze mai mari de 30 de picături pe zi. Reţineţi că acest medicament nu se ia niciodată simplu, ci numai cu pâine sau amestecat în miere de albine.

Tinctura de propolis vindecă ulcerul gastric şi duodenal. Se poate folosi în acest caz şi polenul – administrat câte o linguriţă, de 3 ori pe zi, simplu, sau în amestec egal cu miere.

Cum se prepara tinctura de propolis

Deşi se găseşte în toate magazinele naturiste, propolisul poate fi preparat şi acasă, de cei care doresc un produs 100% natural.

• Într-un borcan cu filet, se pun 20g de de propolis
• Peste propolis se adaugă 100g de alcool alimentar de 96 de grade
• Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat 2 săptămâni
• Borcanul se agită zilnic
• Tinctura rezultată în urma filtrării se depozitează în sticulţe mici, închise la culoare
• Din acest preparat se iau câte 50 de picături, de 4 ori pe zi
• Se poate consuma mai uşor pe pâine, sau se poate adăuga în miere

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Tratamente naturiste

To Top