Connect with us

Dezvoltare Personala

Descopera de ce oamenii amana trecerea la actiune

Toata lumea tinde sa amane sa faca anumite lucruri. Este o caracteristica a oamenilor si este mult mai usor sa amani decat sa infrunti realitatea. Este o forma de autoaparare si amagire. Noi va spunem 5 cai prin care amanarea poate fi o forma de autoaparare.

1. Te feresti de critici

Oamenii deseori investesc timp intr-un proiect, dar pentru ca ei sunt perfectionisti nu arata nimanui proiectul lor pretinzand ca nu e gata, dar de fapt ei amana critica.

Perfectionismul este o alta forma de amanare deoarece toata lumea este constienta ca nu poti sa faci absolut toate lucrurile perfecte. Uneori trebuie sa stii sa accepti si criticile. Este normal ca atunci cand esti criticat sa fii ranit si de aceea tu amani lucrurile, tinzand sa te concentrezi pe detalii asigurandu-te astfel ca nu termini proiectul.

2. Eviți respingerea

De cele mai multe ori se intampla sa amanam sa dam un telefon sau sa nu raspundem la telefon deoarece o parte din noi se teme de respingere. Respingerea este dureroasa insa depinde de tine cum reactionezi la acest lucru.

Insa ar trebui sa te intrebi in acest caz, daca intr-adevar te protejezi sau iti amani dezvoltarea personala.

 

[ads2]

3. Amanarea iti protejeaza relatiile

Ai observat ca atunci cand ai multe lucruri de facut sau incepi un job nou tinzi sa iti neglijezi relatiile personale. Este foarte usor sa iti opresti cariera din cauza relatiilor personale. Sa pierzi o persoana inseamna o pierdere profunda si totodata pierderea sentimentului de siguranta. De aceea tu ramai in rutina ta fiindca te temi sa nu pierzi pe cineva drag si totodata propria ta zona de confort.

Dar uiti ca poti gasi un echilibru intre cariera si relatiile personale. Deci amani schimbarea pentru a-ti proteja relatiile.

4. Eviti dezamagirile

Uneori persoanele din jurul nostru nu ne sustin asa cum am vrea noi. Cand cream ceva sau avem o idee aparte tindem sa nu spunem la nimeni pentru ca stim ca ceilalti nu ne vor sustine asa cum ne dorim. De obicei facem altceva sau ne modificam opiniile in functie de persoanele din jurul nostru. Procedam astfel deoarece ne temem sa nu fim dezamgiti de cei din jurul nostru.

5. Evitarea esecului Uneori crezi ca nu e momentul potrivit pentru a incepe o afacere sau poate nu e momentul potrivit pentru a-ti schimba jobul. In adancul tau, de fapt, te temi de esec. Incepi sa te indoiesti de tine insuti, desi stii ca esti in stare sa faci acel lucru pe care ti l-ai propus. Tindem sa asteptam momentul potrivit desi stim ca nu va veni niciodata fiindca frica noastra de esec persista. Deci evitam esecul amanand deciziile.

„Apucă-te de orice activitate fără a te gândi la posibilitatea de a fi înfrânt. Concentrează-te pe propriile puteri şi nu pe slăbiciuni …pe propriile puteri şi nu pe problemele tale.” –  Paul J. Meyer

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Dezvoltare Personala

To Top