Connect with us
metoda rapida de scadere in greutate

Diete pentru slabit

Dieta disociata, metoda rapida de scadere in greutate

 

Metoda rapida de scadere in greutate cu dieta disociată poate fi folosită în situaţiile în care avem nevoie de un tip de dietă de slăbire care nu trebuie să intre în obişnuinţa zilnică deoarece poate crea serioase probleme de sănătate ca urmare a deficitului nutritiv. Acest este motivul pentru care dieta disociată nu trebuie urmată mai mult de o săptămână.

Dieta disociată este un tip de dietă bazată pe separare grupelor alimentare. Dieta disociată este o dietă de slăbire care încearcă să evite combinarea proteinelor şi grăsimilor cu carbohidraţii.

Principalul lucru care trebuie ţinut minte atunci când se începe o dietă disociată este acela de a respecta întocmai dieta. Şi anume, este important să nu se combine niciodată carbohidraţii cu proteinele şi grăsimile, să se consume o cantitate mare de apă şi să nu se urmeze dieta disociată mai multe săptămâni la rând.

Dieta disociată de zece zile – un tip de dietă de slăbire

Dieta disociată de zece zile este un tip de dietă disociată care nu numai că permite pierderea rapidă în greutate dar poate acţiona şi ca o dietă de curăţare a organismului în preajma sărbătorilor – în perioada în care simţim că organismul este obosit şi suprasolicitat ca urmare a consumului mare de alimente.

Dieta disociată de zece zile ne poate ajuta să slăbim între patru şi cinci kilograme, însă este important ca starea de sănătate, înainte de începerea dietei, să fie bună.

Dieta disociată – împărţirea pe zile

Dieta disociată este repetitivă astfel că este destul de uşor de urmat. În prima zi trebuie să se consume numai fructe, în a doua zi se consumă legume, în a treia zi se consumă numai produse lactate, în zilele patru-cinci-şase singurele alimente permise sunt peştele sau carnea de pui, în zilele şapte şi opt se consumă numai carne de peşte sau de pui iar în zilele nouă şi zece numai orez sau linte.

Este important de reţinut faptul că, începând din ziua a patra la masa de dimineaţă şi la gustările dintre mese se pot introduce iaurturile.

Dieta disociată permite persoanei care încearcă să slăbească să mănânce oricât de mult doreşte atât atimp cât alimentele consumate sunt cele indicate în dietă. De asemenea este recomandat să se bea cel puţin doi litri de apă pe zi în timpul dietei de slăbire pentru a se preveni deshidratarea.

Dieta disociată – Sfaturi de urmat

• Nu sunt recomandate fructele confiate sau bananele
• Orezul poate fi preparat fiert cu verdeţuri. Nu este indicat ca orezul să fie preparat cu ulei.
• Legumele indicate sunt salata, mazărea, roşiile, conopida, fasolea verde, ridichiile, broccoli sau morcovii. Legumele pot fi preparate la cuptor, la grătar sau fierte în abur.
• Peştele şi puiul pot fi fierte sau preparate la grătar cu condiţia de a nu se adăuga sosuri.

 

Mic Ghid :

În ce constă dieta

Ziua 1. Orice fruct, în orice cantitate. Excepţie fac bananele, care sunt interzise. Este bine să mănânci cât mai mult pepene pentru că are efect detoxifiant.
Ziua 2. Orice legumă, în orice cantiate, cu excepţia cartofilor. Poţi mânca pe săturate legume crude sau gătite, dar nu prăjite.
Ziua 3. Legume şi fructe pe săturate. Nu ai voie banane şi cartofi.
Ziua 4. Banane şi lapte. Azi ai voie să mănânci până la opt banane şi să bei cel puţin trei pahare cu lapte. Când îţi e foame, consumă supa.
Ziua 5. Carne de vită şi roşii. Ai voie să mănânci 600 grame de carne şi şase roşii, totul împărţit, la două sau trei mese, la alegere.
Ziua 6. Carne de vită şi legume. Astăzi nu mai există restricţii de cantitate. Vei mânca pe săturate carne de vită şi legume, cu excepţia cartofilor.
Ziua 7. Orez brun, suc de fructe şu legume. Le poţi consuma în orice cantitate.

Cum prepari supa de legume

Zilnic ai voie să mănânci o supă făcută din 700 ml apă, 6 cepe mari, 2 ardei graşi, o varză, o ţelină, roşii cât cuprinde, pătrunjel. Poţi adăuga sau înlocui legumele în funcţie de preferinţe.

Cum găteşti alimentele

Sunt interzise prăjelile sau sosurile. Carnea se poate găti la cuptor, la aburi sau fiartă. Legumele se pot mânca crude sau în salată. Ai voie să foloseşti oţet, suc de lămâie, usturoi sau ierburi aromatice.
Ai voie să bei: apă plată sau minerală, cafea fără zahăr sau îndulcitori, ceai verde sau negru. Sucurile de fructe sunt permise doar în ziua a şaptea.
Succes!

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Diete pentru slabit

To Top