Connect with us

General

Efectele daunatoare ale bauturilor carbogazoase

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, consumul frecvent al bauturilor carbogazoase creste riscul dezvoltarii diabetului de tip 2 atat al persoanelor mai robuste, cat si al persoanelor slabe.

Din analiza rezultatelor acestui studiu a reiesit ca reducerea cantitatii de bauturi carbogazoase ar putea reduce numarul persoanelor cu diabet de tip 2 din Marea Britanie. O discutie controversata apare privitor la alti factori declansatori, precum obezitatea si sedentarismul, unii cercetatori afirmand ca acestea ar avea un impact mai mare decat consumul de astfel de bauturi.

Anterior efectuarii acestui studiu, cercetastorii au semnalat o legatura intre obezitate, bauturi carbogazoase si diabet, dar totusi au fost putine studii care au aratat ca indiferent de greutatea corporala, persoanele care consuma bauturi carbogazoase sunt mai predispuse la aparitia diabetului.

De asemenea, oamenii de stiinta spun ca bauturile carbogazoase care contin o cantitate mai mare de zahar pot fi asociate cu un risc sporit de diabet, necontand greutatea corporala.

[ads2]

De regula studiile sunt limitate, existand si in acest caz anumite limitari :
– nu au fost luate in calcul obiceiurile si stilul de viata ale oamenilor;
– ipoteza de la care au plecat a fost faptul ca, consumul de astfel de bauturi duce in mod concret la diabet (acest lucru nu s-a demonstrat inca).

Cu toate acestea, majoritatea cazurilor de diabet sunt diagnosticate dupa varsta de 50 de ani, iar principalii factori de risc sunt varsta, obezitatea si sedentarismul.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in General

To Top