Connect with us

Dezvoltare Personala

Esti si tu victima lor ? Afla cum recunoastem manipulatorii

Manipulatorul nu este manat de dorinta de a dobandi fericirea, ci de frica de a pierde. Daca nu obtine ceea ce isi doreste, nu are nimic. Daca nu are nimic, nu isi poate demonstra puterea, deci nu reprezinta nimic. Manipulatorul nu este iubit, ci temut si curtat de frica. El lupta pentru a obtine siguranta materiala si recunoasterea prin forta.

Traieste cu teama ca si-ar putea pierde puterea, ca nu detine destul de multa putere, ca nu simt si nu recunosc suficient de multi oameni cat de puternic este el.

La fel ca si victima, manipulatorul este o fiinta care sufera, este locuita de frica, nu are stima pentru propria persoana (un motiv in plus ca sa forteze pe ceilalti sa-l stimeze sau macar sa mimeze stima). Traieste cu un permanent si chinuitor sentiment de nesiguranta.

Acesta nu-si priveste interlocutorul care ii vorbeste, avand aerul ca este preocupat de cu totul altceva sau chiar face altceva. S-a observat ca persoanele care ajung mai frecvent victimele manipularii sunt cele pasive, care au o slaba incredere in sine, care nu s-au afirmat in viata. Este vorba despre persoanele care fac totul pentru a lasa altora o impresie buna, care nu stiu sa refuze.

 

[ads2]

Manipulatorii emotionali te pot face sa te simti vinovat pentru ca ai spus sau nu ai spus ceva, pentru ca esti prea emotional sau, in unele cazuri, nu suficient de emotional, pentru ca iti pasa sau pentru ca nu iti pasa suficient de mult. Orice poate fi folosit pentru a-ti inocula sentimentul de vinovatie. Manipulatorii emotionali nu joaca corect, ei nu te confrunta in mod direct, ei te vorbesc pe la spate si eventual iti vor transmite mesajul prin intermediul celorlalti.

Cand un manipulator este trist sau manios acest lucru se poate simti in toata incaperea in care se afla si in mod instinctual se naste in cealalta persoana tendinta de a balansa situatia si de al face pe manipulator sa se simta mai bine, rezolvand problema cu care acesta se confrunta. Daca vei sta prea mult in compania unor astfel de persoane te vei trezi atat de invaluit si codependent, incat vei uita de propriile nevoi.

Acesti oameni nu au simtul raspunderii – nu-si asuma responsabilitatea pentru ei si pentru comportamentul lor. Intodeauna este vorba despre ce le-au facut ceilalti lor, ceilalti sunt vinovati nu ei.

Volumul vocii manipulatorului este fie prea slab fie prea puternic. Poate adapta un ton puternic pentru a intimida sau dimpotriva, un ton scazut, pentru a crea o atmosfera de intimitate si de complicitate.

Chiar daca nu vrea sa recunoasca pentru ca isi ignora propria forta ei cauta sa o absoarba de la ceilalti.

Pe fond victima si manipulatorul au aceeasi problema : lipsa iubirii si a increderii.

 

„Nu lăsa nesiguranţa să te împingă la manevre ascunse sau la manipulare.” – Anonim

Comentarii

comentarii

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Prima palma ... si asa incepe povestea - Life Lessons Box

  2. Hosting

    octombrie 21, 2016 at 6:31 am

    Asadar draga mea, nu esti victima doar daca te plangi  si vorbesti despre cat de crunta e viata cu tine ci  daca dedesubtul mantiei increderii  traiesti acest sentiment si incerci sa te convingi ca totul este si va bine, desi nu crezi nu niciun oscior din trupul tau ca acest lucru se va intampla.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Dezvoltare Personala

To Top