Connect with us

Dezvoltare Personala

Increderea in sine este increderea in rezultatul lucrului tau

Increderea in fortele proprii este determinata de cat de mult gandim si simtim ca putem duce la bun sfarsit o actiune.

Persoanele cu un nivel ridicat de incredere sunt mai optimiste, se concentreaza mai bine, isi stabilesc obiective mai inalte si provocatoare, sunt mai putin afectate de evenimentele negative si accepta mai usor provocarile competitiilor.

Cele mai fracvente probleme sunt prea putina incredere si prea multa incredere.

Prea putina incredere in fortele proprii inseamna ca, desi avem forte, le folosim sub potential. In acest caz ne confruntam cu ezitari frecvente, gandire negativa ”nu pot” in loc de ”fac ce pot” sau ”pare foarte greu si vreau sa vad daca pot”.

[ads2]

Prea multa incredere se gaseste la jucatorii care au asteptari nerealiste in raport cu fortele proprii. Increderea exagerata poate duce la o participare slaba la antrenamente.

Altfel spus pe ce ne concentram, aceea se dezvolta. Decidem sa ne concentram pe greseli, vom avea parte de mai multe greseli. Cu cat vom fi mai critici, cu atat vom avea mai mult de criticat, iar increderea in fortele proprii va avea de suferit.

Sau poate ca vom decide sa ne concentram pe calitatile noastre pe care le vom cultiva si dezvolta bucurandu-ne de reusitele obtinute si consolidandu-ne increderea in fortele proprii. Alegerea ne apartine evident, dar inainte de a lua decizia este bine sa ne amintim ca focalizarea pe reusitele ce au la baza calitatile noastre duce la o viata cu mai multe bucurii, in timp ce concentrarea pe ceea ce ne lipseste duce la o viata plina de frustrari.

Pentru a avea incredere in fortele noastre ne face bine sa stim ca sunt persoane care cred in noi si capacitatea noastra. Daca cineva crede in noi incepem sa simtim ca putem si actionam cu mai multa convingere, iar la final ajungem sa si reusim.

Daca noi suntem pe pozitia din care trebuie sa transmitem incredere este bine sa stim ca daca spunem mai mult decat trebuie unei persoane ce sa faca sau cum sa faca ii transmitem si mesajul subinteles ”eu iti tot repet asta pentru ca tu nu esti in stare (inca) sa faci de unul singur” mesaj care poate submina increderea persoanei.

Pentru a avea incredere in noi putem lua ca etalon al increderii pe idolul nostru care consideram ca are tot atata incredere cat vrem si noi sa primim. Metoda ca-si-cand poate da rezultate uimitoare și imediate pe termen scurt și merita incercata.

Aveti incredere in fortele proprii!

  • Îndrăzneşte să te iubeşti pe tine ca şi cum ai fi un curcubeu cu aur la ambele capete”-  Abrejhani

 Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Dezvoltare Personala

To Top