Connect with us
hotarare

Dezvoltare Personala

Invata ACUM sa iei deciziile mai usor

hotarare

Cum sa iei o decizie

Tu iei mii de decizii in fiecare zi … ca de exemplu ce mananci, cum te imbraci, unde mergi, cu cine vorbesti si altele. Atunci, de ce cand trebuie sa luam o decizie importanta stam pe ganduri si nu stim ce sa facem?

Frica este raspunsul. Frica de esec, de schimbare si de umilire.

Mie mi-e foarte greu sa iau o decizie pentru ca mi-e frica de schimbare si de esec. Pana cand am realizat ca de fapt deciziile mele sunt doar alegeri de moment si acestea se pot schimba si nu sunt batute in cuie.

Cateva sugestii care te-ar putea ajuta sa iei o decizie mai usor

  1. Nu exista decizii corecte sau gresite. O decizie este doar o decizie. Cand incepi sa o personalizezi cu gandurile tale devine gresita sau corecta.

  2. Este ok sa te razgandesti. Nicio decizie nu e batuta in cuie. Fiecare decizie pe care o iei poate fi inlocuita de alta. Lucrurile se schimba, noi ne schimbam, atunci este imoral sa spunem ca o decizie este pentru totdeauna sau ca nu se poate schimba.

  3. O decizie nu trebuie sa fie perfecta. Nu poti sa prezici ce va fi in viitor. Constientizand ca viitorul se poate schimba in orice clipa, ar trebui sa realizezi ca nu poti sa iei o decizie perfecta. Tu poti doar sa iei cea mai buna decizie in momentul respectiv. Schimbarea este singura certitudine in viata. Este mai usor sa accepti ca schimbarea face parte din viata.

  4. Actioneaza. Uneori cand esti indecis, ti-ai blocat abilitatea de a actiona. Ai observat vreodata ca atunci cand ai luat o decizie lucrurile incep sa se miste in directia corecta? Sa faci un pas in directia corecta este de ajuns ca sa iti limpezesti mintea si ca sa poti sa iei o decizie mai usor.

  5. Cu timpul uitam deciziile luate. Peste o luna nu iti vei mai aminti ce greu a fost sa iei o decizie pe care ai luat-o astazi. Peste un an nici macar nu-ti vei mai aminti ca ai luat acea decizie. Si atunci de ce ne stresam pentru fiecare decizie pe care o luam? Ia o decizie si vezi ce se poate intampla si adapteaza-te la situatie. Face parte din viata.

  6. Lipsa de directie. Cand tu stii unde vrei sa ajungi sau ce vrei sa faci, este totul mult mai usor pentru ca stii ce trebuie sa faci. Este dificil sa stii sa alegi atunci cand nu ai nicio directie, deoarece ti-ai putea pierde aventajul.

Este mai usor sa iei o decizie cand stii ca nu exista decizii corecte sau gresite si ca poti sa te razgandesti in orice clipa.

Comentarii

comentarii

Continue Reading
Advertisement
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Dezvoltare Personala

Citeste si …

Advertisement
To Top