Connect with us
cum sa te autodepasesti

Dezvoltare Personala

Invata cum sa te autodepasesti ! Si tu poti evolua !

Cauti moduri in care sa te autodepasesti si sa devii o persoana mai buna pe zi ce trece? Noi avem acest lucru in comun.Eu am inceput acest drum acum 3 ani si am descoperit ca imi place sa devin o persoana mai buna pe zi ce trece si imi place sa impartasesc cu oamenii din jurul meu ceea ce am invatat. De asemenea, stiu ca acest drum nu se va termina niciodata si ca tot timpul poti invata ceva nou atata timp cat ne gandim ca am ajuns in punctul in care vrem sa descoperim si ca de fapt mai avem de invatat.

Modalitati de a-ti continua dezvoltarea persoanala :

Citeste o carte in fiecare zi. Cartile sunt surse de intelepciune. Cu cat citesti mai mult, cu atat esti mai intelept.

Invata o noua limba. Sa inveti o noua limba inseamna sa obtii o noua abilitate si procesul de invatare a unei limbi te ajuta sa iti imbogatesti cunostintele.

Un hobby. In afara de hobby-urile tale favorite exista ceva ce ti-ar placea sa incerci? Sa inveti ceva nou, te stimuleaza din punct de vedere fizic, mental sau intelectual depinzand de activitatea pe care vrei sa o faci.

Participa la cursuri. Exista vreun curs care te-ar interesa? Cursurile sunt perfecte pentru a invata ceva nou sau pentru a-ti dezvolta noi abilitati. De asemenea, ai putea participa la seminare sau workshop-uri, din care, desi sunt scurte ai putea invata lucruri noi.

Creeaza-ti o camera care te inspira. Mediul care te inconjoara iti da inspiratia de care ai nevoie zilnic pentru a-ti desfasura activitatea.

Infrunta-ti temerile. Toata lumea se teme de ceva. De exemplu frica de viitor, de esec sau frica de vorbi in public.Temerile noastre ne tin pe loc si ne impiedica sa ne dezvoltam. Daca te temi de ceva anume atunci acolo trebuie sa lucrezi. De obicei, temerile noastre ne spun ca trebuie sa acordam mai mare atentie acestora.

Fa sport saptamanal. Este o modalitate de a te mentine in forma. Ai putea sa combini 3 tipuri de activitati si anume alergatul, fitness-ul si inotul.

Scrie un jurnal. In jurnal ai putea sa scrii despre scopurile tale, valorile tale, succesele tale sau lucrurile pentru care esti recunoscator.

Iesi din zona ta de confort. Sa fii tot timpul in zona ta de confort nu te ajuta sa te dezvolti personal, dimpotriva stagnezi. Care este zona ta de confort? Schimba-ti rutina. Fa ceva diferit !

Cere feedback. Oricat ne-am dori noi sa evoluam, sa cerem opinia oamenilor din jurul nostru ne ajuta sa ne dam seama unde ar trebui sa mai lucram.

Recunoaste-ti defectele. Toata lumea are defecte. Ceea ce e mai important este sa le recunoastem si sa le intelegem. Care crezi ca sunt defectele tale? Care sunt defectele la care poti sa lucrezi?

Fa-ti liste zilnice. Listele te ajuta sa iti menti prioritatile si sa fii mai productiv in fiecare zi. Fa o lista cu lucrurile pe care vrei sa le faci in ziua respectiva si astfel la sfarsitul zilei vei fi multumit

Actioneaza. Cea mai buna cale de a invata este prin actiune. Iti doresti sa faci un lucru de mult timp, dar ai tot amanat din diverse motive? Acum este momentul. Actioneaza si vei avea rezultate !

Invata de la oamenii pe care ii admiri. Gandeste-te la oamenii pe care ii admiri.Oamenii care te inspira. Ce calitate admiri la ei? Cum o poti obtine si tu?

Evita persoanele negative. Mereu vom intalni oameni negativi, dar este important sa nu petreci mult timp cu ei daca simti ca te trag in jos.

Invata de la oamenii din jurul tau. Toata lumea are calitati si defecte. Este alegerea noastra ce luam de la persoanele din jurul nostru. Sunt sigura ca ai ce invata de la prietenii tai sau poate de la colegii tai. Gandeste-te ce ai putea invata de la ei !

Citeste cel putin un articol de dezvoltare personala pe zi. Ar fi foarte folositor sa citesti un articol pe zi, deoarece te va ajuta sa iti continui zilnic dezvoltarea personala.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Dezvoltare Personala

To Top