Connect with us
teama de esec

Dezvoltare Personala

Iti este teama de esec ? Uite cum poti sa elimini frica de esec !

teama de esec

Cei care au teama de esec se simt deceptionati daca nu-si ating scopul fixat. Cei care au frica de esec ajung sa evite lucrurile noi pe care si le doresc.Cei care au frica de esec ajung sa evite lucruri noi pe care si le doresc deoarece considera ca insuccesul este cel mai rau lucru care li se poate intampla.

Persoanele care se tem de esec considera ca sunt valoroase doar atunci cand au realizari, iar cand nu sunt competente intr-un domeniu cred ca nu au nicio valoare. Ei uita de toate realizarile anterioare si intra intr-o profunda depresie la cel mai mic esec.

Nimeni nu poate fi competent in toate domeniile si nu-si pot atinge toate scopurile in mod perfect, chiar si cei talentati oameni au avut slabiciunile lor. Capacitatea de a realiza un lucru nu va poate mari valoarea, va puteti simti temporar mai valoros in urma unui succes, dar in realitate va pregatiti terenul pentru a realiza urmatorul scop. Cand va evaluati identitatea in functie de cum va descurcati in anumite activitati specifice este ca si cum ati crede ca aveti aceeasi valoare cu activitatea respectiva, dar dumneavoastra nu sunteti un lucru, ci o persoana vie care desfasoara anumite activitati pe parcursul vietii si nu va puteti identifica cu activitatea.

Obsesia pentru succes va poate aduce un avantaj, dar este riscanta pe termen lung deoarece va determina sa depuneti eforturi ce depasesc limita existentei fizice si psihice. Lupta pentru succes reflecta dorinta de a-i depasi pe altii, de-a va demonstra ca sunteti mai buni ca ei, dar acest lucru va impiedica sa faceti ceea ce va place cu adevarat, incercand sa va comparati mereu cu ceilalti.

Teama de-a va asuma riscuri, evitarea unor planuri marete pe care le-ati putea indeplini daca a-ti accepta esecul ca face parte din viata ta.

Important este sa va acceptati ca sunteti un om printre oameni, cu calitati si defecte, cu succese si defecte. Incercati sa fiti rationali si optimisti sa va depozitati performantele proprii nu pe ale altora, sa va descurcati bine in cateva domenii, nu in toate folositi greselile si erorile pentru a va imbunatati incercarile viitoare.

„Viata este o serie de experimente cu cat treci prin mai multe cu atat, devii mai bun, orice esec este de fapt o oportunitate de a creste.” – Emerson

Perfectionismul atrage dupe sine nefericirea.

Comentarii

comentarii

Continue Reading
Advertisement
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Dezvoltare Personala

To Top