Connect with us
plante otravitoare pentru pisici

Diverse

Plante otravitoare pentru pisici

Exista numeroase plante otravitoare pentru pisici pe care le poti aduce in casa ta negandindu-te la acest lucru. Nu toate aceste plante sunt fatale pentru pisica ta, daca aceasta le mananca sau le roade, insa unele din ele pot intradevar sa-ti omoare pisica. Niciodata sa nu crezi ca pisica ta va sti sa faca diferenta si va evita plantele otravitoare.

In acest articol voi prezenta o lista alfabetica cu plante comune de apartament care pot reprezenta un pericol pentru pisica ta. Este important sa stii ce plante sa aduci intr-o casa in care traieste o pisica, daca nu vrei sa te intorci de la serviciu si sa gesesti pisica otravita. La multe din plantele care reprezinta un pericol pentru pisica ta nici macar nu te-ai fi gandit.

concurs pisici

Lista plante otravitoare pentru pisici

A.

 

Aloe Vera.  Aceasta planta este toxica atat pentru pisici cat si pentru caini. Daca pisica ta a mancat aloe vera, va avea urmatoarele simptome: voma, depresie, diarie, anorexie, tremurat, schimbarea culorii urinei.

Azalee. Planta toxica pentru pisici, caini si cai. Simptomele otravirii includ: voma, diaree, salivare excesiva, stare de slabiciune, coma, hipotensiune, depresie, stop cardiac. Acesta planta poate provoca si moartea.

Arborele de carton. Planta toxica pentru pisici, caini si cai. Pisica otravita cu aceasta planta va prezenta urmatoarele simptome: voma, hemoragie intestinala, icter, sete intensa, zgarieturi, insuficienta hepatica. Deasemenea aceasta planta poate cauza moartea.

 

B.

 

Begonia. Planta toxica atat pentru pisici cat si pentru caini. Semnele otravirii sunt: iritatie la nivelul gurii, arsuri intense pe buze, limba si in cavitatea bucala, mieunat excesiv, voma, dificultati de inghitire. Cei mai toxici sunt tuberculii.

 

C.

 

Caladium. Planta toxica pentru pisici si caini. Simptome ale otravirii includ: iritatii la nivelul gurii, arsuri la nivelul buzelor si limbii, mieunat excesiv, voma si dificultati de inghitire.

Cactus Euphorbia tirucalli. Planta toxica atat pentru pisici cat si pentru caini. Simptomele otravirii cuprind: iritatii la nivelul gurii si al stomacului si voma.

Cala. Aceasta planta este toxica atat pentru pisici cat si pentru caini. Daca pisica ta a mancat cala, va avea urmatoarele simptome: iritatie la nivelul cavitatii bucale, arsuri la nivelul gurii, a limbii, a buzelor, mieunat excesiv, voma si dificultati de inghitire.

Ciclamen. Planta toxica pentru pisici si caini. Semne ale intoxicarii includ: salivare, voma, diaree. Daca pisica ta consuma cantitati mari de tuberculi va suferi de anomalii ale batailor inimii, crize si poate sa moara.

Crinul. Toxic pentru pisici. Pisicile care ingereaza crin vor suferi de insuficienta renala.

Crin Asiatic. Toxica doar pentru pisici. Printre simptomele otravirii cu aceasta planta se numara: voma, lipsa poftei de mancare, moleseala, insuficienta renala. Mancata in cantitati insemnate, aceasta planta poate cauza moartea pisicii tale.

Crinul de apartament. Toxica atat pentru pisici cat si pentru caini. Semene ale otravirii includ: voma, salivare, diaree. Daca planta este consumata in cantitati mari poate cauza convulsii, tensiune scazuta, tremurat, aritmii cardiace. Cei mai otravitori sunt bulbii.

Crinul Belladonna. Aceasta planta este toxica atat pentru pisici cat si pentru caini. Daca pisica ta a mancat crin belladona, va avea urmatoarele simptome: voma, depresie, diaree, dureri abdominale, salivare excesiva, tremurat.

Crinul iernii. Toxica atat pentru pisici cat si pentru caini. Semnele de intoxicatie cuprind: voma, salivare, diaree. Ingestia in cantitati mari poate cauza convulsii, tensiune scazuta, tremur si aritmii cardicace. Cei mai toxici sunt bulbii.

Crinul alb (Crinul Pastelui). Toxic doar pentru pisici. Semnele ingerarii cuprind: voma, lipsa poftei de mancare, letargie, insuficienta renala. Deasemenea crinul alb poate cauza moartea pisicii.

Crinul portocaliu. Toxic doar pentru pisici. Simptomele otravirii cuprind: voma, lipsa poftei de mancare, letargie, insuficienta renala. Deasemenea crinul poate produce moartea pisicii tale.

Crinul roz. Crinul roz este toxic pentru pisici. Semenle ingerarii cuprind: voma, lipsa poftei de mancare, insuficienta renala.

Crinul de gradina. Toxic atat pentru pisici cat si pentru caini. Simptomele otravirii include: iritatii la nivelul gurii, arsuri ale limbii si buzelor, voma si dificultati de inghitire.

Crinul tigrat. Planta toxica pentru pisici. Semenele clinice de otravire cuprind: voma, lipsa poftei de mancare, insuficienta renala. Crinul tigrat afecteaza in mod special pisicile si le poate fi fatal.

Craciunita. Craciunita este toxica pentru pisici si caini. Semele ingerarii cuprind iritatii la nivelul gurii si stomacului si voma.

Crasula. Toxica pentru caini si pisici. Semnele clinice de intoxicatie includ greata si voma.

Crizantema. Toxica pentru caini, pisici si cai. Semnele de intoxicatie cuprind voma, diaree, salivare excesiva, inflamatie a pielii.

 

 

D.

 

Dieffenbachia. Toxica pentru caini si pisici. Simptomele otravirii includ: iritatii la nivelul gurii, arsuri intense ale limbii si buzelor, voma si dificultati de inghitire.

Dracena. Toxica pentru caini si pisici. Simptomele otravirii includ: voma cu sange, depresie, pupile dilatate, salivare excesiva.

Dracaena godseffiana. Toxica pentru pisici si caini. Semne ale intoxicarii cuprind: pupile dilatate, dificultati de respirare, dureri abdominale, tensiune ridicata.

Dracaena fragrans. Toxica pentru pisici. Semnele ingerarii cuprind: voma cu sange, depresie, hiperventilare si pupile dilatate.

 

E.

 

Eichhornia crassipes. Planta toxica pentru pisici si caini. Semenele clinice de otravire cuprind: voma si anorexie.

F.

 

Feriga emerald. Toxica atat pentru caini cat si pentru pisici. Daca pisica ta doar a atins aceasta planta va prezenta inflamatii la nivelul pielii. Daca a ingerat planta va avea dureri abdominale si va prezenta voma si diaree.

 

Ficus. Planta toxica pentru pisici, caini si cai. Simptomele otravirii includ: inflamatii ale pielii, iritatii la nivelul gurii, salivare si voma.

Filodendron. Filodendronul este toxic atat pentru pisici cat si pentru caini. Simptomele otravirii includ: iritatii la nivelul gurii, arsuri intense a limbii si buzelor, voma si dificultati de inghitire.

Floarea flamingo. Planta toxica pentru pisici si caini. Semne ale intoxicarii includ: iritatii la nivelul gurii, arsuri ale buzelor si limbii, voma si dificultati de inghitire.

Floarea Miresei. Toxica atat pentru caini cat si pentru pisici. Simptomele otravirii includ: voma si diaree.

Floarea paradisului. Planta toxica pentru pisici, caini si cai. Simptomele otravirii includ: ameteala, voma, somnolenta. Cele mai toxice sunt fructele si semintele.

 

G.

 

Garoafe. Garoafele sunt toxice pentru pisici si caini. Pisicile otravite dupa ce au ingerat garoafe vor prezenta probleme gastro intestinale si infectii ale pielii.

Gherghinele. Plante toxice pentru pisici si caini. Semnele ingerarii cuprind: probleme gatrointestinale si afectiuni ale pielii.

Gladiola. Planta toxica pentru pisici, caini si cai. Semne ale intoxicarii cuprind: salivare excesiva, voma, letargie si diaree. Cei mai toxici sunt bulbii.

 

 

H.

Hosta. Planta toxica pentru pisici, cai si caini. Simptomele ingerarii cuprind: voma, diaree, depresie.

 

I.

Iedera. Planta toxica pentru pisici, caini si cai. Simptomele otravirii includ: voma, dureri abdominale, salivare excesiva, diaree. Cele mai toxice sunt frunzele.

 

 

L.

 

Lacramioarele. Lacramioarele sunt toxice pentru pisici, caini si cai. Simptomele otravirii cuprind, voma, batai neregulate ale inimii, tensiune scazuta, dezorientare, crize sau chiar coma.

Lalele. Lalelele sunt toxice pentru pisici si caini. Semenele intoxicarii cu lalele cuprind: voma, depresie, diaree si salivare excesiva. Cei mai toxici sunt bulbii.

 

 

M.

 

Marihuana. Planta toxica pentru pisici, caini si cai. Semenle clinice de intoxicare curpind: depresie, voma, lipsa directiei, somnolenta sau excitare, salivare excesiva, pupile dilatate, tensiune scazuta, temperatura corpului scazuta, crize sau chiar coma.

Mânărei de pădure. Toxica pentru pisici, caini si cai. Semene ale ingerarii cuprind: slabiciune, letargie, presiune in zona capului, tremurat si crize. Deasemenea aceasta planta poate cauza moartea.

 

N.

Narcisa. Toxica pentru pisici, caini si cai. Semene ale ingerarii cuprind: voma, diaree si salivare. Ingerarea in cantitati mari poate cauza convulsii, tensiune scazuta, tremurat. Bulbii sunt cei mai periculosi.

 

P.

Primula. Planta toxica pentru pisici. Intoxicarea cu primula va cauza voma si diaree pisicii tale.

Patrunjel. Patrunjelul este toxic pentru pisici, cai si caini. Simptomele otravirii cuprind: sensibilitate la lumina si iritatii la nivelul ochilor.

Portocalul. Portocalul este toxic pentru pisici, caini si cai. Simptomele otravirii cuprind: voma, diaree, depresie si sensibilitate la lumina.

 

R.

Rosia. Rosia este toxica pentru pisici, caini si cai. Semenele otravirii cuprind: salivare excesiva, lipsa poftei de mancare, iritatii gastrointestinale, diaree, moleseala, depresie, lipsa orientarii, slabiciune, pupile dilatate si puls scazut.

 

S.

Scindapsus. Specie de iedera toxica pentru caini si pisici. Semenele intoxicarii cuprind: iritatii la nivelul gurii, arsuri ale limbii si buzelor, voma si dificultati de inghitire.

Spanz. Planta toxica pentru pisici, caini si cai. Simptomele otravirii includ: dureri abdominale, diaree, colici si depresie.

 

U.

Urzicuta. Planta toxica pentru pisici, caini si cai. Simptomele otravirii includ: voma, diaree, depresie si anorexie.

Urechea elefantului. Toxica pentru pisici si caini. Simptomele otravirii cuprind: iritatii la nivelul gurii, arsuri ale limbii si buzelor, voma si dificultati de inghitire.

 

 

V.

Vasc. Vascul este toxic pentru pisici, caini si cai. Simptomele ingerarii cuprind: afectiuni gastrointestinale, insuficienta cardiovasculara, puls scazut, comportament ciudat, voma, diaree.

Varf de sulita (singonium). Planta toxica pentru pisici si caini. Semnele clinice de otravire cuprind: iritatii la nivelul gurii, arsuri ale buzelor si limbii, voma si dificultati de inghitire.

 

Z.

Zambila. Toxica pentru pisici si caini. Simptomele intoxicarii cuprind: voma, diaree, inflamatii la nivelul pielii, reactii alergice. Bulbii sunt cei mai toxici.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Diverse

To Top