Connect with us

Diverse

Scapa de mucegai o data pentru totdeauna

Daca ai mucegai in casa, primul lucru pe care il ai de facut este sa elimini pricipala cauza a aparitiei lui. Un mediu cald si umed este perfect pentru dezvoltarea mucegaiului. Cea mai simpla solutie pentru a elimina principala cauza a dezvoltarii mucegaiului este folosirea unui dezumidificator.

De ce apare mucegaiul

Umiditatea aerului intr-o casa ar trebui sa fie de 65-70%. Un nivel care trece de 80% creste semnificativ sansele de aparitie a mucegaiului.

Un nivel de umiditate ridicat in casa poate fi cauzat de o izolatie necorespunzatoare, ce nu permite peretilor sa “respire”, ceea ce duce la aparitia condesnului. Infiltratiile de apa sunt o alta cauza a aparitiei mucegaiului. De asemenea, intr-o casa care nu este aerisita zilnic, sansele de aparitiei a mucegaiului cresc.

Pentru ca exista o legatura stransa intre umezeala si mucegai, cheia este sa actionezi impotriva ei, iar un dezumidificator este si cea mai simpla, dar si cea mai sigura solutie pentru a preveni aparitia mucegaiului. In plus, daca ai avut mucegai, l-ai eliminat si vrei sa te asiguri ca nu va mai aparea niciodata, tot acest aparat va fi remediul cel mai bun.

Cum te ajuta un dezumidificator?

Folosirea unui dezumidificator va face ca mirosul din casa ta sa fie prospat si curat, va preveni aparitia mucegaiului si va crea un aer sanatos lipsit de alergeni si acarieni.

Un dezumidificator este foarte folositor mai ales atunci cand este vorba de bucatarii, bai si alte incaperi.

Un dezumidificator de calitate va mentine in mod automat nivelul umiditatii in parametri normali, furnizand un mediu sanatos pentru intreaga familie.

Unele zone ale casei au o umiditate atat de mare incat devine un cosmar ziua in care trebuie sa uscati rufele, iar atunci cand uscarea lor dureaza mai mult de o zi, acestea capata un miros neplacut. Cu un dezumidificator in casa, rufele se vor usca mai rapid.

In plus, reducerea condensului de pe geamuri, mobila, rame din lemn, carti, manuscrise si alte obiecte sensibile la umiditate va prelungi perioada de viata a acestora.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Diverse

To Top