Connect with us
balsamul de rufe

Diverse

Stiai cat de toxic e balsamul de rufe? Alternative naturale pentru hainele tale

Daca vrei alternative mai ecologice sau mai economice la balsamul de rufe din magazin, nu trebuie sa cauti prea departe. Iata cu ce poti inlocui balsamul de rufe folosind ingrediente la indemana.

Deși balsamul de rufe poate face hainele mai mătăsoase și le oferă un miros mai proaspăt, acesta este unul dintre cele mai toxice produse. În spatele unor denumiri atît de frumoase care ne promit o primăvară perpetuă pentru rufele noastre stau, de fapt, niște substanțe chimice nocive.

Toate aceste chimicale au un miros urît și puternic, astfel că este nevoie să se adauge parfumuri puternice pentru a le acoperi. Parfumurile sînt cele mai toxice, mai ales că de multe ori acestea conțin sute de chimicale nemenționate pe etichetă. Balsamul rezistă multă vreme în țesăturile hainelor, prelungind contacul pielii cu aceste chimicale dăunătoare și crescînd riscul de afecțiuni ale sistemului nervos central, dureri de cap, amețeli, iritații ale pielii și ale tractului respirator, cancer pancreatic.

Din fericire, avem la îndemînă cîteva ingrediente care pot fi folosite cu succes pe post de balsam pentru rufe. Acestea sunt mai sigure pentru sănătatea noastră, dar și pentru mediul înconjurător.

 Combina otet cu ulei esential

Otetul este ingredientul de baza, care inmoaie tesaturile indepartand orice reziduuri de detergent de pe ele, precum si unele saruri din apa dura, responsabile de textura mai scortoasa pe care o capata hainele proaspat spalate si uscate. Combina aproximativ 4 litri de otet alb distilat cu 30 de picaturi de ulei esential la alegere, in functie de parfumul pe care il doresti. Exact inainte de ciclul de limpezire, nu in timpul spalarii, pune aproximativ un sfert de cana in recipientul pentru balsam al masinii si cam aceeasi cantitate direct in masina. Poti folosi in continuare solutia , numai sa o amesteci bine de fiecare data.

 Cu ce poti inlocui balsamul de rufe. Otet cu bicarbonat de sodiu

Amesteca o cana de bicarbonat de sodiu cu doua cani de apa fierbinte. Bicarbonatul de sodiu nu se va dizolva, dar trebuie sa se imbibe complet. Adauga apoi, turnand si amestecand incet, o cana de otet alb distilat, pana cand bicarbonatul de sodiu se dizolva. Bicarbonatul de sodiu este foarte util daca ai apa dura, pentru ca regleaza PH-ul acesteia. Si la aceasta solutie poti adauga ulei esential cu parfumul dorit. Se pune tot un sfert de cana in recipientul pentru balsam inainte de ciclul de limpezire.

Cu ce poti inlocui balsamul de rufe. Cu balsam de par

Nu este o alternativa ecologica, dar, cu un balsam de par ieftin, vei face economie. Amesteca 3 cani de otet alb distilat, cu doua cani de balsam de par si 6 cani de apa fierbinte. Pune un sfert de cana de solutie in recipientul pentru balsam si inca pe-atat direct in masina de spalat inainte de limpezire.

Cu ce poti inlocui balsamul de rufe. Sare de bucatarie

Poti prepara balsam si sub forma de cristale amestecand doua cani de sare de bucatarie sau sare de mare cu 20 – 30 de picaturi dintr-unul sau mai multe uleiuri esentiale pe care le poti combina pentru a obtine parfumul dorit. Adauga jumatate de cana de bicarbonat de sodiu. Pune doua – trei linguri din acest amestec direct in masina de spalat inainte de limpezire.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Diverse

To Top