Connect with us
sa iti ingrijesti dintii

General

Stii sa iti ingrijesti dintii? Cum obtii un zambet de vedeta

Dantura frumoasa nu este doar un dar al naturii. Numai prin ingrijirea lor zilnica si corecta dintii raman frumosi si gingiile sanatoase.

Atunci cand seara, obositi dupa o zi grea, amanam spalatul pe dinti pentru a doua zi, consecintele pot fi mai neplacute decat credem. Necuratand dantura, le oferim bacteriilor un teren propice pentru dezvoltare si inmultire. In spatiile dintre dinti, resturile alimentare le asigura hrana de care au nevoie. La fel in cele dintre dinte si gingie unde apar inflamatiile.

Niciun periaj superficial, facut in graba, nu este suficient.

Pentru a lasa bacteriile fara hrana este important sa ne curatam dantura cu atentie si sa prevenim din start depunerile nocive.

Iata care sunt cele 3 reguli esentiale ale unei curatari necesare pentru un zambet stralucitor:

  1. Dintii trebuie curatati de cel putin doua ori pe zi – o data dupa micul dejun si o data inainte de culcare;
  2. Un periaj corect dureaza cel putin 3 minute;
  3. Rugati-l pe medicul stomatolog sau pe asistenta sa va arate cum se face un periaj corect – si procedati apoi astfel la fiecare curatare.

 

Si un amanunt mai putin cunoscut: cu periuta de dinti curatam doar aproximativ 60-70% din resturile depuse pe dantura. De aceea este important sa folosim, o data pe zi, ata dentara sau o periuta speciala care curata spatiile interdentare.

 

 

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in General

To Top