Connect with us

General

Top 9 alimente cancerige. Nu le mai consuma!

Alimentele şi băuturile pe care le consumi zilnic îşi pun amprenta asupra sănătăţii. Ai grijă la ceea ce mănânci şi exclude alimentele cancerigene!

“Eşti ceea ce mănânci” este una dintre sintagmele cel mai des folosite de către specialiştii care sunt conştienţi de importanţa pe care hrana adevărată o are asupra corpului. Am ajuns să mâncăm porţii mari de alimente, însă din cele care nu oferă niciun aport nutritiv şi să micşorăm foarte mult porţiile alimentelor care sunt cu adevărat hrănitoare pentru corp.

Numeroase studii au demonstrat legătura puternică dintre alimentele pe care le consumăm şi riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer. De aceea, grija pentru alimentaţia ta zilnică trebuie să fie o preocupare constantă, însă fără să devină o obsesie sau să fie dusă la extrem. Un regim alimentar echilibrat care cuprinde cât mai multe legume, verdeţuri, fructe, nuci, seminţe, peşte, leguminoase, cereale integrale şi o cantitate moderată de lactate, carne, ouă constituie o soluţie bună pe termen lung de a-ţi proteja corpul de boli grave.

Există şi alimente de care este bine să stai departe, deoarece s-a dovedit că ele cresc riscul de cancer. Iată topul alimentelor cancerigene pe care ar fi bine să nu le consumi!

Locul 1. Mezelurile

Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

“Mezelurile conţin nitraţi, care odată ingeraţi în corp cresc riscul de a face cancer”, avertizează Meryl Pritchard, un nutriţionist celebru.

Locul 2. Cartofii prăjiţi

Celebrul Dr. Oz avertizează că prin prăjire multe dintre alimente se transformă în produse cancerigene. Trebuie să ştii că pâinea prăjită pe care o consumi dimineaţa sau cartofii prăjiţi de la prânz conţin acrilamidă, o substanţă cancerigenă care se formează în urma procesului de prăjire. De asemenea, cu cât vai fi mai prăjită felia de pâine (sau cartofii), cu atât e mai rău, deoarece are mai multă acrilamidă.

Locul 3. Sucurile carbogazoase

Sunt aproximativ 40 de grame de zahăr într-o singură doză de suc. Dacă alegi variantele fără zahăr nu faci decât să măreşti riscul de obezitate şi diabet. Aceşti îndulcitori artificiali păcălesc creierul să creadă că a consumat zahăr şi au un impact semnificativ asupra siluetei tale. Mai mult, îndulcitorii artificiali au fost asociaţi cu un risc crescut de infertilitate şi cancer.

Locul 4. Carnea roşie

Aici intră carnea de porc, vită şi miel. Numeroase studii arată că un consum ridicat de carne roşie creşte riscul de cancer la colon, stomac şi pancreas, scrie site-ul cancerresearchuk.org

De asemenea, atunci când carnea roşie este făcută pe grătar sau prăjită în ulei se formează substanţe cancerigene.

Locul 5. Conservele

Conţin bisphenol-A, compus chimic care a fost asociat cu un risc ridicat de declanşare a cancerelor hormono-dependente, printre care se numără cel mamar şi cel la prostată.

Locul 6. Popcornul făcut la microunde

S-a dovedit că aceste pungi cu popcorn pe care le folosim pentru cuptorul cu microunde cresc riscul de infertilitate, precum şi pe cel de a dezvolta cancer la ficat, testicule şi pancreas. U.S. Environmental Protection Agency (EPA) a precizat că un compus chimic de pe pungile de popcorn are potenţial cancerigen şi a fost asociat cu dezvoltarea tumorilor maligne.

Locul 7. Făina albă rafinată

Un studiu apărut în publicaţia Cancer Epidemiology arată că un consum ridicat şi constant de carbohidraţi rafinaţi creşte foarte mult riscul de a dezvolta cancer mamar. Din cauza faptul că au un indice glicemie ridicat, aceste alimente care conţin făină albă rafinată cresc nivelul zahărului în sânge, favorizând dezvoltarea celulelor canceroase şi răspândirea acestora.

Locul 8. Zahărul rafinat

Are un efect similar cu cel generat de făina albă rafinată, generând fluctuaţii mari ale glicemiei şi hrănind celulele canceroase. Astfel, tumorile maligne sunt stimulare să se dezvolte rapid şi să se răspândească în corp. Siropul din porumb este unul dintre cele mai nocive şi este folosit în prepararea dulciurilor procesate, a sucurilor, cerealelor şi a sosurilor din comerţ.

Locul 9. Uleiurile hidrogenate

Alterează structura şi flexibilitatea membranei celulare, mărind semnificativ riscul de cancer. Grăsimile trans care se regăsesc în aceste uleiuri hidrogenate au un efect nociv asupra sănătăţii.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in General

To Top