Connect with us
cum sa iti alegi cariera

Cariera

Cum sa iti alegi cariera – Uite aici cateva sfaturi !

 Cum sa iti alegi o cariera potrivita?

          Aceasta este o intrebare extrem de importanta pe care ne-o vom pune toata viata. O persoana lucreaza in medie 80000 de ore. O viata implinita este imposibila fara o cariera care sa te multumeasca.

          Dupa ce ti-ai terminat studiile toata lumea iti spune sa lucrezi intr-o firma sau iti spune sa iti urmezi pasiunea.             Majoritatea oamenilor nu stiu care este pasiunea lor si unii nu vor sa lucreze intr-o firma.

         Si chiar daca stii care este pasiunea ta, nu stii sigur daca iti vei gasi un job in domeniul pe care l-ai ales sau daca vei fi bun in acel domeniu. Psihologii spun ca nu este recomandat sa ne urmam pasiunea fiindca este schimbatoare, adica ce ne place la 22 de ani nu ne va placea si peste cativa ani.

Deci cum sa iti gasesti cariera potrivita?

Expertii spun ca atunci cand ajuti pe cineva esti mai fericit decat atunci cand faci ceva pentru tine insuti. Sa faci ceva pentru ceilalti nu inseamna neaparat sa faci voluntariat. Exista posibilitatea sa te implici in mai multe activitati cum ar fi drepturile omului, protectia mediului sau orice altceva.

Nu conteaza ce activitate alegi. Important este sa te implici si sa faci ceva pentru binele tuturor, nu doar pentru binele tau.

Studiile spun ca oamenii care se implica in diferite activitati sunt mai fericiti. Daca alegi o cariera in care lucrezi cu oamenii sau te implici intr-o activitate nu te astepta sa ai un impact imediat. Sugestia noastra este sa te implici in cat mai multe activitati in primii ani de cariera pentru a descoperi in ce activitate vrei sa te implici, de ce abilitati ai nevoie si cum le poti obtine. Poate la inceputul carieriei vei schimba 2-3 joburi, dar astfel vei afla mai multe despre tine.

Cateva idei care te-ar putea ajuta sa iti incepi cariera:

  • Nu te mai gandi la locul de munca perfect care sa se potriveasca cu interesele si cu abilitatile tale;
  • Concentreaza-te sa castigi experienta si sa stii de ce abilitati vei avea nevoie in viitor;
  • Renunta la planul tau rigid de cariera. Te va ajuta sa fii mai deschis la schimbari si in timp ce inaintezi in cariera ar fi folositor sa iti revizuiesti cariera odata la un an;
  • Concentreza-te pe primul pas. Deoarece in viitor nu stii ce vei face, gandeste-te la primul tau pas pe care vrei sa-l faci si daca vei face pasii potriviti vei ajunge chiar unde iti doresti. Nu va trebui sa te gandesti pe termen lung. Concentreaza-te pe fiecare decizie si te vei bucura de libertatea de a nu-ti decide viata brusc.

In concluzie,  ca stii ce vrei sa faci in viata va trebui sa incerci mai multe locuri de munca sau sa te implici in mai multe activitati. Dar este important sa faci primul pas si sa iti urmezi drumul.

Comentarii

comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Cariera

To Top